Zvokoblog 41: Ali prihodnost pika? Tihi balon ne, glasni dron mogoče ja.

30.4.2018 / 16:00 Komentiraj
Čudovito. Idilično. Balon. Potem pa je od nekod priletel še en primerek mobilnosti. Dron. Brnel je bolj kot roj sršenov.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Prejšnji teden, pred praznikom dela, je bila Evropska komisija pridna na področju transporta. Med 25. in 27. aprilom je bila v Ljubljani TEN-T Days konferenca, na kateri so strokovnjaki razpravljali o prometnih koridorjih in zastojih na mejah, ki preprečujejo hitrejši razvoj jugovzhodne Evrope.

Srečanja med gospodarstvom in politiko — komisarji EK za promet, energetiko, regionalno politiko in proračun ter resorski ministri zahodnega Balkana, Turčije in še nekaterih držav južnega Sredozemlja — je spremljala tudi razstava tehnologij in vozil na alternativne pogone.

Konference se nisem udeležil, sem pa zato šel v Tivoli, kjer je Fundacija Aerocene predstavila svoj tihi balon — svoje videnje te prihodnosti transporta.

Čudovito. Balon je tiho vzletel s pomočjo sonca in bleščečih trakov, položenih na travnik za lažji vzlet. V daljavi je brnelo mesto. Nekje v bližini je bilo slišati pridne roke z električnim orodjem. Idilično.

Potem pa je od nekje priletel še en primerek mobilnosti — dron. Brnel je bolj kot sršen.

Očitno je prihodnost tudi glasna. Morda celo pika? Upam, da je ne bom samo slišal, ampak tudi videl.

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na [email protected]
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE