Ta punca mi gre na živce. Ker bi sama bila rada taka kot ona. Pa ne znam.

14.4.2018 / 06:08 Komentiraj
Ne prenesem je — in vem zakaj. Želim si njene sproščenosti. Vsaj malo. Njenega navdušenja nad vsem in neobremenjenosti.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Imam novo sodelavko. Že drugi dan na delovnem mestu mi je skočila v objem. Ne vem zakaj. Izgledalo je, kot da bi ji pravkar rešila življenje. 

Do konca tedna sem vedela že vse o njenih prijateljicah, pa o sedanjih in nekdanjih simpatijah in o družini.

Danes sva šli skupaj na konferenco. Na registracijskem pultu nama je hostesa izročila darilni vrečki. “Kaaaj, to je za naju?!” Hostesa še zapisuje najini imeni, ona pa že brska po vrečki in sprašuje: “Kaj pa je vse not?”

Hostesa jo pogleda izpod čela in zapisuje naprej ali pa se samo dela, da še ima opravke. “Kaaaj, ne morem verjet! Glej, torba za računalnik! Ooooo, wow, hudoooo!”

Vsi naju gledajo. Ne vem, ali bi jo sunila v rebra ali pa se naj pogreznem v tla. Zaradi njenega neprestanega wowanja me že boli glava.

Nikoli mi ne uspe nikogar nasmejati

Ni slaba punca. Daleč od tega. Prav slabo vest imam, da mi gre tako iskreno na živce. Redkokdo mi gre sploh kdaj na živce. Ampak pri njej dobim mravljince in začnem spontano zavjati z očmi. 

Sprašujem se, zakaj me tako moti. Zakaj me spravlja v zadrego.

Nad vsem se pretirano navdušuje in glasno govori in nima nobenih zadreg. Pravkar je enega od najbolj znanih ljudi v tej industriji vprašala, s čim se pa on ukvarja. Če bi se meni to zgodilo, si ne bi oprostila. Ker se mi je že in vem, kako sem zablokirala in se sekirala. Pa v mojem primeru človek ni bil taka živina.

Nje pa to niti malo ni vrglo iz tira. “O, za vas sem pa že slišala!” je rekla, ko ji je gospod povedal, kdo v resnici je. Sam pa se je pri tem široko nasmejal. Meni nikoli ne uspe nikogar nasmejati. Zavidam ji.

Nikoli ne bom dober vodja

Pa še ni bilo konec. Medtem ko sem vodji marketinga poskušala predstaviti našo ponudbo, je ona začela razlagati, kako zanič je bilo kosilo. Njeno nakladanje o ne dovolj praženi čebuli je preglasilo moje besede, pa še produkte sem pomešala. 

Super, še en zapravljen dan. Zakaj je sploh tukaj?

In ravno takrat, ko to pomislim, priskaklja kot zajčica po eni nogi k meni in me vpraša, ali lahko kaj naredi, da bo bolj koristna. Ker se ji zdi, da ni dovolj.

OMG! Zdaj jo bom pa še morala tolažit?

Ne, ne, uredu je.

Čeprav ni v redu. Najraje bi ji zabrusila, naj malo zniža svoj profil in se ne pogovarja o zasebnih zadevah. Da naj naveže kontakt z ljudmi iz marketinga, da ne bomo porabili cel vikend za maile, na katere spet ne bo odgovora, in telefoniranje. Ker v živo hitreje skleneš posel.

Ne znam biti takšna. Nikoli ne bom dober vodja.

Punca me je kupila z osebnimi zgodbami. Tudi če bi hotela biti jezna nanjo, ne bi mogla.

Nič ni brez razloga

Resda je izbirčna pri hrani, zato pa je definitivno navdušena nad hotelsko kozmetiko. Ko hočem pred večernim druženjem malo počivat, mi razlaga o svojem tipu kože. Da se ji zdi, da je v hotelskem mleku sestavina, ki pomirja njeno kožo. Kar se ne zgodi pogosto. In sploh ni odvisno od tega, ali je kozmetika naravna ali ne. Bla-bla-bla.

Zakaj ne more malo utihniti? V celem dnevu ni bila tiho niti pet minut. Tudi pri jedi govori in zraven maha s priborom. 

Ne prenesem je. Še tem bolj je ne prenesem, ker dobro vem zakaj. Želim si njene sproščenosti. Vsaj malo. Njene navdušenosti in neobremenjenosti.

Oh, ja. Nič se ne zgodi brez razloga. Najini poti sta se očitno morali prekrižati.

Zdaj moram samo še ugotoviti zakaj.

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na suport@fokuspokus.si
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE