A je Ronaldo res gej? Pa zakaj pravijo Prevcu Pero Mišica, če je tok suh?

2.4.2018 / 06:08 1 komentar
Vsak ta drug v naši kafani je mel v soboto zelen šal, ker so šli na tekmo. Veseli, k da grejo za en mesec na počitnice.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Ker v naši lokalni kafani visijo več ali manj tipi, sem primorana poslušat vse te kao moške debate. Na koncu ugotoviš tri stvari: da tipi čenčajo bolj k ženske, da so velik bolj preprosta bitja od nas in da če hočeš mir pr bajti, jim sam šport fukni na ekran TV. En v lokalu je lepo povzel: “Mi smo cenena bitja.” Cenenci.

Jaz mam moške čist rada in vse, sam dejansko ima prov. Ženski ne moreš sam s kurcem pred nosom opletat, pa bo že vsa vesela zarad tega. Ženske bi še smisel za humor, inteligenco, karizmo, poln tošl, pa pol še dober kurac, pa da je oh in spljoh ljubimec, oni pa sam tist med nogami. Vse neki na preprosto, brez komplicirat si življenje.

Psihič

Zadnjič je uletel en model, mlajši od mene, k sem ga prvič vidla. Začel je z eno drugo družbo, pol se ga je pa nabombal in hodil men težit. Neko obešanje po men, pa kr neki prjavljat. Bolj k sem mu govorila, da kle jaz nimam tazga odnosa s tipi in da so vsi spoštljivi in vse, bolj je rinil vame. Vsakič sem se vsedla en stol bolj stran in na konc smo bli že štirje stlačeni na koncu šanka, že čist pri veceju.

Pol se je že kr po tleh metal in nazadnje se je šefu utrgal:

“Tereza, ura je tok pa tok. Pejt domov.”

“Jaz? A jaz zganjam celga hudiča kle?”

“Pa kaj teb ni jasno? Ne vidiš, da komi stoji. Dokler boš ti tle, bo on še kr dar-mar delal.”

Jezno sem se odpravila proti bloku, ampak ta bumbar je res za mano pritekel. “Alo,  zdej pa konc zajebancije. Pejt po svoje. Pa hvala za vse pire.”

Cel surlast se je pobral, jaz sem pa sam razmišljala, da mu IQ mal štrajka.

“Lej, fuzbal!”

Naslednji dan so seveda vsi vedli v lokalu, da je bil en psihič naporen in takoj smo bli pri čenčah. Modeli obvladajo.

“Misliš, da je una res noseča?”

“A una ma tipa? Ziher ga nima, če kle tko veselo s sodelavci vsak dan pije.”

In cele zgodbe iz vsega. Kdo je kej zakuhal, kdo je umrl, kdo žre viagro, ker koga dol daje, kdo se ga je zapil. Vse. Sej sem tud jaz pri ta firbčnih, sam da bi se mi pa dal tok s sosesko ubadat, je pa tud too much.

“Dejte vi fantje rajš mal na ekran pogledat. Šport je.”

E, to je pa za njih k urok. Sem prov razmišljala, če bi bil lokal povn žensk, kaj bi moralo bit na TV, da bi vse gledale, k da so začarane? Modno revijo? Dvomim. Petdeset odtenkov sive? Še bolj dvomim.

Tipom pa sam rečeš: “Lej, fuzbal!” — in pol so vsi uro pa pol tiho, če nimajo glih izpadov histerije.

Nikol štekala

Nogometa res nisem nikol štekala. Skačejo gore dole in se gonijo za žogo. Če en da gol, se tolče k gorila po prsih, vsi iz kluba skočit nanjga pa cel stadion v evforiji. Zakaj? Ker je dal gol? Pizda, jaz sem pa mislila, da je rešil svet pred 3. svetovno vojno. In ko jaz razmišljam to, ta fuzbaler sam šteje, kok keša mu vsako sekundo pade na račun.

V soboto je bla tekma Olimpija–Maribor. Vsak ta drug v naši kafani je mel zelen šal, ker so šli na tekmo. Vsi veseli in zadovoljni, k da grejo za en mesec na počitnice. Ta druga polovica je pa v lokalu gledala.

Bog ne dej, da bi takrat mela kakšne take pripombe. Bi me fuknili čez vrata hitrejš k iz šahovskega krožka. Ker s tipi se ni za hecat okrog športa. Že tko sem naredila usodno napako, ko so gledali Planico in sem enga knjižničarja, k je čist notr v skokih in v fuzbalu, zamorila, da zakaj se Prevcu reče Mišica, če je pa čist suh. Da jaz res ne vidim nobenih mišic.

“Joj, tipično žensko razmišljanje! Kaj zakaj? On je Mišica, pizda.”

“Pol bi lahk bil tud Popaj. Un je mel mišice. Oziroma, lahk je Špinača. Špinača je dobra, pa še mišice je mel, ker jo je jedu.”

“Jebala te špinača. Ti si prfuknjena.”

“A Ronaldo je gej po tvojem? Sej ne da je važno, ampak zakaj ne bi javno povedal, če je gej?”

“Jao, meni.”

“Ja kaj. Nisem jaz kriva, da je pod vsakim člankom o njemu spod cel kup komentarjev, da je gej. Sej to jih vi tipi pišete. Sam čenčate.”

“Dej ti pust šport na miru.”

Šport in šah

In sem šla rajš eno odšahirat. Se mi pa ni dal vsest nasprot tekmeca, sem rajš kr z enim sosedom za drugo mizo klepetala in špilala šah diagonalno. Pa je prpizdil šef, zagrabil šahovnico, da je vse figure fuknilo v luft, pa začel sikat:

“Pa kaj je zdej to? Kakšna igra je to? Ne spoštujete šaha!” “Dobr no, bom pa kartat začela. Kako je že un vaš bosanski remi? Nič jokerjev pa prit ven iz prve? Ma, to vas bom pojedla.”

Šef je kr s ta belim začel gledat. In že vidim,da bom tud iz kvartopirskega kluba letela. Ker šport pač ni za vse.

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na suport@fokuspokus.si
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE