Nihče ne gunca afen iz samega sebe tako iskreno kot slovenski patrioti

14.3.2018 / 06:08 1 komentar
Če nas ne bo srečala pamet, nas čaka podalpski kalifat, multikulturna šeriatska diktatura in falange feministk v burkah.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Živimo v časih prevedenega patriotizma. To ni nujno slabo. Slovenija je relativno majhna država s sicer relativno veliko domoljubi, ki pa imajo absolutno malo originalnih idej.

Nič ni torej narobe, če se ozremo po svetu in naučimo, kako se lahko s tujo pametjo branimo pred tujim vplivom.

Ni nujno, da ideje vedno samo uvažamo. Včasih nam celo uspe, da prehitimo tiste, ki bi jim radi sledili.

Medtem ko Američani od zidu na meji z Mehiko nimajo še niti cegla, smo mi že zdavnaj postavili žičnato ograjo. In ne samo, da imamo žičnato ograjo. Vemo tudi, da jo bomo imeli, dokler jo bomo imeli.

Novih mejnikov ne postavljamo samo na mejah, temveč tudi v političnem komuniciranju. Včasih si idejo sposodimo, a jo znamo oplemenititi s ščepcem domače bistrosti.

“Najprej Slovenija, potem vsi ostali,” je tak primer. S samo petimi besedami in vejico nam je uspelo preplonkati ne samo original, temveč tudi njegovo parodijo. Nihče ne zna afen guncati iz samega sebe tako iskreno kot slovenski patrioti.

Kalašnikovke na Gregorčičevi

Res pa je, da nekatere ideje potujejo bolje kot druge. Recimo Drugi amandma ameriške ustave. Pri nas so — zaenkrat — ustrezno oboroženi samo biatlonci. Pa še oni so z domoljubnega vidika bolj tujska legija kot pa nacionalni ponos.

Američani zdaj hočejo oborožiti tudi učitelje. Tukaj je treba biti previdnejši.

Čeprav se zdi ideja z varnostnega in pedagoškega vidika popolnoma logična, ne smemo pozabiti, da se moramo v Sloveniji za razliko od Američanov ukvarjati tudi s sindikati. Previdnost torej ni odveč. Predstavljajte si horde šolnikov, ki bi na Gregorčičevi z rafali iz kalašnikovk poudarjali svoje stavkovne zahteve.

M48 v prikupni grosupeljščini

Res pa je, da pripadam generaciji, ki so jo v šoli že učili oboroženi učitelji.

Recimo v gimnaziji je bil moj profesor splošne ljudske obrambe in družbene samozaščite mlad obramboslovec, ki je v razredu do onemoglosti razstavljal in sestavljal puško M48 in nas v prikupni grosupeljščini poučeval, kako naj se v primeru zunanjega napada organiziramo za obrambo naše skupne, socialistične federativne domovine.

Ob koncu šolskega leta nas je za nagrado peljal na ekskurzijo v kadetnico. Kadetnica je bila šola, kjer so se šolali miličniki, kot se je včasih reklo policajem. Naš obramboslovec je imel miličnike zelo rad in miličniki so imeli zelo radi njega. Najmanj eden ga ima rad še danes.

Poleg varovanja delovnih ljudi in občanov ter urejanja prometa je bila glavna naloga milice borba proti liberalni državi. Liberalna država oziroma liberalna demokracija je družbenopolitični sistem, ki temelji na dveh osnovnih postavkah. Prvič, na ustavni in zakonski zaščiti človekovih pravic in političnih svoboščin posameznika pred zlorabo moči s strani države in drugič, na pravici državljanov, da v rednih presledkih svobodno izbirajo politično oblast.

Trojanski konj

Liberalna demokracija je trojanski konj, ki narodu v škodo omogoča celo vrsto zelo nedomoljubnih zadev. Od neupravičene zaščite različnih manjšin in posameznikov brez presežka do družbene tolerance, odprtosti, solidarnosti in humanizma.

Privrženci liberalne demokracije brez sramu vztrajajo pri neodvisnih sodiščih, kritičnih medijih, civilni družbi in še vrsti drugih institucij. Te institucije z nepatriotskim demokratičnim nadzorom preprečujejo pravim in edinim predstavnikom naroda, da bi oblast izvajali tako, kot se jim zdi prav in kot jim to ustreza.

Kar nekaj časa je kazalo, da bodo Slovenci pokleknili pred to pregrešno ideologijo. Vendar so se k sreči našli ljudje, ki so se pravočasno zavedeli svojih antiliberalnih korenin. Njim dolgujemo hvaležnost in spoštovanje za pogum in odločnost pri obrambi naroda, ki ga ogroža svoboda.

Brez oklevanja so se podali na nudistično plažo političnega oportunizma, odvrgli še zadnje liberalne in demokratske krpice in naredili vse, da bi narodovo telo do konca počrnelo pod vročimi žarki domoljubnega sonca.

Nepreveden in nepredvidljiv glavobol

Toda Slovenci nismo od včeraj. Vemo, da ni pametno nositi vseh jajc v eni košari. Domoljubja zato ne uvažamo samo iz Amerike, temveč iščemo navdih tudi pri sosedih.

Pri tem se še posebej obnesejo Madžari. Oni namreč ne ponujajo samo dobrih idej, ampak tudi forinte za medijsko promocijo uvoza, skladiščenja in uporabe teh idej.

Ni torej naključje, da smo pred kratkim dočakali zgodovinski, iz madžarščine preveden nacionalni program, v katerem je podrobno in argumentirano razloženo, kdo je kriv, da nam teče voda v vode nevajeno nacionalno grlo, in kdo je tisti, ki edini lahko reši od svobode ogroženo nacijo, vero, raso in kulturo.

Če nas ne bo srečala domoljubna pamet, nas čakajo podalpski liberalni kalifat, Soroševa multikulturna šeriatska diktatura in falange v burke oblečenih feministk.

Mračna prihodnost je očitno prevedena iz sosedovega predvolilnega priročnika, samo malo prikrojena za domačo rabo. Tako kot si prilagodiš konfekcijsko obleko, da ti rokavi niso predolgi in da ti hlače ne lezejo v rit.

Smeh je res pol zdravja, vendar to še ne pomeni, da se vsak vic veselo konča. Danes guncajo afne, toda jutri je nov dan. Skrbi me, da nas bo na koncu bolela glava. Domač, originalno slovenski glavobol. Nepreveden in nepredvidljiv.


Opomba: Kolumna je bila prvotno objavljenana na spletni strani Večera v ponedeljek, 12. marca 2018, in v tiskani izdaji Večera v torek, 13. marca 2018, pod naslovom Izgubljeni v prevodu. Verzija na Fokuspokusu je editirana. 

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na suport@fokuspokus.si
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE