Brunch s prijateljicami? Sto kil in podočnjaki do kolen. Kazen mora bit!

16.5.2017 / 06:08 Komentiraj
Prave prijateljice vedno držijo skupaj. Nobena ni tako žleht, da bi na brunchu namesto penine šlukala prekuhan plankton.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Zadnje čase so v mestu vedno bolj popularni brunchi.

Po moje je brunch legalno utapljanje mačka v okusni in zelo stajliš dekorirani hrani. Če ga že ne moreš utopiti v jajcih Benedikt in holandski omaki, mu naliješ en lep kristalen kozarec penine in pustiš, da mirno plava mrtvaka vsaj tja do poldneva.

Po poldnevu in obilici lepe hrane je nova steklenica penine logična posledica prve. Tako se v nedeljo zbudiš z dvojnim mačkom in trojno slabo vestjo.

Namesto da bi odšlepala s turnimi smučmi vsaj osem ur daleč v klanec, si se glasno smejala. Namesto da bi vlačila sesalec po stanovanju, si objemala prijateljice. Namesto da bi se sekirala, ker je čez dva dni služba, si glasno rekla, da ti nič ne manjka.

Zato si v nedeljo zadaš hudičevo pokoro. “V ponedeljek pa brokoli in juha iz ovsenih kosmičev,” je vedno rekla moja babi, ko je po sobotnem kosilu v restavraciji tlačila ostanke ocvrtih lignjev v torbico.

Karma bo zaribala

Ker se ne spodobi imeti fino! Slovenci moramo skloniti glave in vleči težek plug. Verjeti moramo, da ti bo karma vedno znova eno zaribala. Zagotovo si si to zaslužila.

Na dopustu si bila? Ukradeno kolo bo svet ponovno postavilo v ravnovesje. Fant te ne vara? Ujej, ti si pa zaslužiš pošteno porcijo hemeroidov. Brunch s prijatelji? Sto kil in podočnjaki do kolen.

Sori, kazen pač mora biti.

Tako se bičamo iz dneva v dan. Predvsem nas tepe naša nečimrnost. Lahko ji rečete tudi tehtnica ali meter. Preozke hlače ali samo hudičevo iskren prijatelj. Prekleto poletje, ki razkriva vse zimske grehe.

Po moje je brunch legalno utapljanje mačka v okusni in zelo stajliš dekorirani hrani. Če ga že ne moreš utopiti v jajcih Benedikt (popečena panceta in poširano jajce s sauce hollandaise na angleškem muffinu ali toastu), mu naliješ en lep kristalen kozarec penine in pustiš, da mirno plava mrtvaka vsaj tja do poldneva.

Brokoli in kosmiči

Prisežem, da vsako nedeljo začnem zdravo živeti. Ampak že v ponedeljek pozabim doma brokoli in kosmiče.

Do dveh popoldne še nekako zdržim in ližem lošč z mize. Potem pa se predam in grem na skledo solate. Naskrivaj pogoltnem še en kos kruha, saj bi sicer omedlela in si nakopala še razbito čelo. Kot da tehtnica, meter, preozke hlače, hudičevo iskren prijatelj in poletje niso dovolj!

Ne zagovarjam lenobe in odvečnih kilogramov. Pa vendar se mi včasih zdi, da imamo napačne kriterije lepote. Prepričana sem, da ni velikost kavbojk tista, ki nas dela lepe in simpatične.

Sreča je zagotovo pomembnejša od majhne riti. In ni lepših nog kot so veseli kraki, ki korakajo vštric z ljubljenim. Mogoče so malo krivi in in ne rastejo iz vratu, so pa najbolj poskočni in imajo prav seksi odrgnjena kolena.

Najlepši dekolte je tisti, ki se trese od glasnega smeha. In najlepše so tiste gube, ki jih poglabljajo vikendi s prijateljicami.

Celulit in celulitis

Predvsem zato, ker prave prijateljice držijo skupaj. Nobena od njih ni tako žleht, da bi na brunchu namesto penine šlukala prekuhan plankton.

Fantje pridejo in grejo, toda prave prijateljice ostanejo. S krampom in lopato v roki so vedno pripravljene na boj za svoje najljubše.

Če pa se jim že zgodi, da se jim pod kratke hlače naseli celulit, ga najprej poskusijo odpraviti z antibiotiki. Dokler ne ugotovijo, da antibiotiki zdravijo celulitis in ne odpravljajo celulita.

Takrat si čestitajo, da jim je mati narava podarila oči spredaj in celulit zadaj, da ne moti preveč njihovega razgleda…


Opomba: Tekst je bil prvotno objavljen v aprilski številki revije Obrazi, nato pa še v četrtek, 11. maja 2017, na avtoričini spletni strani Moj B®log pod naslovom Brunch v mestu. Tekst na Fokuspokusu je editiran. Objavljeno v dogovoru z avtorico bloga.

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na [email protected]
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE