Skrivni dnevnik Melanie Trump (1.): Oče naš, prodaj nam naš vsakdanji kruh…

21.2.2017 / 06:10 2 komentarja
Miting resnice je bil čudovit. Moj govor so pozdravili s stoječimi ovacijami. Ko sem rekla: “Molimo!”, smo vsi molili.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Danes začenjamo objavljati zasebne zapiske prve dame ZDA in naše rojakinje Melanie Trump.

Do dokumentov se je dokopala — ne sprašujte, kako — mednarodna žvižgaška organizacija DiariesLeaks in se jih odločila deliti s svetovnimi mediji.

Ni naključje, da so med slovenskimi izbrali prav Fokuspokus, ki je znan po neprizanesljivih stališčih do soproge ameriškega predsednika in njene slovenske informacijske pooblaščenke.

Wikilania — kot tudi lahko rečemo tem tekstom — razkriva bolj vplivno žensko od tiste, ki si je doslej gradila imidž nevsiljive, zgolj dekorativne soproge. Gre za makiavelistično mojstrico, ki jo ubogajo vsi — ne samo chief adviser Bannon, ampak celo njen soprog.

Ljubkovalna vzdevka Pussy (Muca) in Pussycat (Muc), s katerima se kličeta prva ameriška zakonca, resne teme naredijo še tem bolj pikantne.

Prvo nadaljevanje razkriva ozadje Trumpovega zborovanja v soboto na Floridi, na katerem je Muca pozvala k molitvi, Muc sam pa je omenil grozodejstva, ki se dogajajo na Švedskem.

Dragi dnevnik!

Od vseh potez, ki sem jih morala potegniti v zadnjem mesecu dni, je bila najdrznejša ta, da bi Mucku organizirala miting. Na njem bi lahko neposredno, brez filtra lažnih in zelo lažnih medijev — SOVRAŽNIKOV LJUDSTVA! — širil resnico. Pravi miting resnice bo! 

“Ne vem, Pussy,” mi je rekel, “čez vikend sem hotel samo malo igrati golf in si odpočiti težko glavo.”

“Ampak saj veš, Pussycat, da mora vladar zmagovati in vzdrževati državo. Njegove postopke bodo imeli za vredne in vsakdo jih bo poveličeval, ker množice vedno navdušuje površinski izgled stvari in izid podjetja.”

“To si pa lepo povedala,” je rekel. “No, potem pa imejmo ta miting, če si ga tako zelo želiš, moja draga Pussy.”

Takoj sem poklicala Bannona. “Bannon! Bannon! Na Floridi bomo imeli miting. Nujno potrebujemo eno halo in sto tisoč tvojih. Nekje blizu Južne Bele hiše.”

“Razumem, prva dama. Razumem.”

Gremo, gremo! Potem sem nase hitro vrgla rdečega mcqueena, si obula louboutinke in začela tajnici narekovati najina govora.

Naj se zgodi njegova volja

Zame so bile stvari preproste in jasne: govoriti moram o tem, da bom vedno takšna, kot sem, neglede na to, kaj govorijo SOVRAŽNIKI LJUDSTVA!

Poudariti moram, da jim tega sovraštva ne bomo nikoli odpustili, kajti dolžnikom ne smemo nikoli odpustiti. Zato se bo zgodila volja mojega soproga. In tako bomo rešeni vsega hudega. Točno tako, kot je rečeno v očenašu!

Neverjetno, kako je vsa resnica zbrana že v svetem pismu. Tudi tisto, da nam naj proda naš vsakdanji kruh, je čudovito rečeno. Zelo čudovito!

Očenaš je seveda samo začetek, polaganje rok pride na vrsto na naslednjem mitingu.

Med narekovanjem je zazvonil telefon. Bannon je rekel, da je lahko tako hitro zbral samo devet tisoč svojih in če bi to bilo dovolj? Bo, bo, ampak uradno jih bo še vedno sto tisoč, mu rečem.

To, da je lahko najel letalski hangar namestno tovarniške hale, pa ni bilo slabo, sem se strinjala z njim.

“Zame so bile stvari preproste in jasne: govoriti moram o tem, da bom vedno takšna, kot sem, neglede na to, kaj govorijo SOVRAŽNIKI LJUDSTVA!”

Krona nikoli ni pretežka

Miting je bil čudovit in prelep. Moj govor so pozdravili s stoječimi ovacijami. Ko sem rekla: “Molimo!”, smo vsi molili. Tisoči in tisoči in tisoči in tisoči in tisoči smo molili očenaš. Vse SOVRAŽNIKE LJUDSTVA bo konec vzel, kajti to je bil dan ljubezni, najlepši dan, ki ne mine nikdar, če bi morda o tem skovala rimo.

Pri vsej tej ljubezni pa je vseeno res, da je bolje vzbujati strah kot pa biti ljubljen. 

Muckov govor je bil nekaj stavkov daljši od mojega in kot zmeraj zelo podroben in faktografsko natančen pregled grozodejstvev po vsem svetu. Predvsem na Švedskem, o katerem pa tukajšnji zelo vlažni mediji in drugi SOVRAŽNIKI LJUDSTVA seveda niso nič poročali! Hvala bogu za Fox News, kjer lahko izvemo čisto RESNICO!

Po mitingu sva z Muckom odšla v Južno Belo hišo. On je šel na golf, jaz pa sem se morala pogovoriti s tistimi štirimi kandidati za njegovega novega svetovalca za nacionalno varnost. Nisem se še odločila, koga bom imenovala.

Na koncu sem se odločila, da bo to generalpodpolkovnik McMaster. Mucu bom pa povedala jutri pri zajtrku.

Res, dragi dnevnik: le čemu čednost in pravičnost, če pa to ne ogroža moči? Krona, kot lepo piše nekje v svetem pismu, nikoli ni pretežka.


#powerofthefirstlady#powerofeverywoman#kittensoftheworld#prayforsweden#pray4sweden

Trump je v ponedeljek imenoval generalpodpolkovnika Herberta Raymonda “HR” McMastra (na kavču levo) za državnega sekretarja za obrambo kot zamenjavo za Michaela Flynna, ki je bil prisiljen odstopiti prejšnji teden. — [Fotografija: Sean Spicer. Ne, šala: Tiskovni urad Bele hiše.]

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na suport@fokuspokus.si
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE