Prenova stanovanja za telebane: gin tonik za 8€ še nikoli ni bil tako drag

29.1.2017 / 06:10 Komentiraj
Kaj sem si sploh mislila? Da si lahko v fini ljubljanski štacuni, ki diši po CK One, kupim stole? Zadelo me je v srce.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Popoldan sem optimistično tvitnila: ”Najprej ga bom peljala gledat stol za 500€, potem pa se mu bo gin tonik za 8€ ziher zdel ful poceni. ‪#lisica”.

Pred nama so meseci prenove stanovanja. Prepričana sem, da bo nastalo veliko zgodbic. Upam samo, da nama ne bojo preluknjali talnega gretja ali ukradli pol kamiona ploščic. Na žalost je to najbrž še najmanj, kar se nama bo zgodilo.

Težko je začeti prenovo stanovanja, če nimaš pojma o ničemer. Komaj ločiš parket od laminata in talno gretje od IR panelov. Fak, saj ne vem kaj pišem. Sem pa zadnjič prelistala prilogo Delo in dom in obvladam terminologijo.

Zato sem šla v nobel trgovino s pohištvom. Da se izobrazim. Nekje je pač treba začet, ne?

CK One

Na poti v trgovino sem pogledala, če sem dovolj lepo oblečena. Škorenjci so bili iste barve kot plašček. Imela sem frizuro naravnost od frizerja in svojo najdražjo torbico.

Ko sva vstopila, je trgovina dišala po CK One. To ni bil ravno dober znak. Po CK One ponavadi dišijo švalerji, ki jih je čas povozil, oni pa še zmeraj mislijo, da so kavbojke z visokim pasom moderne…

Pozdravila naju je čedna arhitektka, ki ti gre s svojim kislim nasmehom, prefinjeno eleganco in pomanjševalnicami že na začetku na jetra. Tisti tip ženske, ob katerem vedno izpadeš kramp.

Ob takih finih miškah iz mene še posebej rada useka koroška havdra. Preglasno govorim, naglas prevzame moč nad mano in mi izniči cela leta avtodresure. Bolj sama sebe brcam, bolj govorim o špohertih, špampetih in piglajznu.

Sploh pa izpadeš kramp, če ne poznaš vseh italijanskih, nizozemskih in danskih znamk, ki dajejo svojim dizajnerskim kosom popolnoma nezapomnljiva imena.

“Kakšen je pa vaš budžet?”

Vprašala sem jo, ali imajo hrastovo mizo, ki si jo že od nekdaj želim. Takšno, na kateri se bojo poznali krogi od kozarcev, madeži rdečega vina in mastne sledi domačih klobas.

Gospodična je pobrskala po omari in pred mene položila debel katalog. V njej so bile slike treh masivnih miz v treh barvah. Ostalo so bile omare za predsobe. Okej, imamo tri mize.

Zdaj najbrž potrebujemo še kak stol?

Pa me je spet imela. Kaj pa jaz vem, kak stol bi imela. Predvsem mora biti tako komot, da gostom ne bodo otrpnile riti.

Ti mi povej, kaki stoli so zdaj moderni, sem si mislila. Saj cele dneve študiraš kataloge in hodiš po sejmih. Preseneti me!

In me je:

“Kakšen je pa vaš budžet?”

“Mnja, ne vem. Nimam pojma, koliko kaj stane. Bom najprej malo pogledala, kaj imate, pa da vidimo, kje smo.”

Gospodična je vstala in oddrobencljala do omare po nov katalog. Starega je previdno položila poleg sebe, mi pod nos potisnila novega in me nedolžno pogledala: ”Tukaj poglejte, to so izdelki nižjega cenovnega razreda.”

Stol iz Ikee?!

Pa res, kaj sem si sploh domišljala? Da si lahko v fini ljubljanski štacuni, ki diši po CK One, kupim stole? Zadela me je v srce. Tipično za Korošico sem zardela živo rdeče in se po hitrem postopku pobrala iz štacune.

V resnici ne vem, koliko stanejo. Najbrž so desetkrat dražji od sotolov iz Ikee, ki sva se jim pred vstopom v trgovino oba posmehovala in se držala za trebuh: ”Hahaha, stol iz Ikee za v novo stanovanje? Kaj takega! To pa že ne!”

Potem sva šla v sosednjo trgovino pogledat še ploščice. Gospa prodajalka je stranki tako zavzeto razlagala o svoji operaciji slepiča, da naju niti pozdravila ni. Naredila sva en krog po trgovini s ploščicami brez razstavljenih cen in šla na deci vina.

Gin tonic za 8€ še nikoli ni bil tako drag.


OpombaTekst je bil objavljen v petek, 20. januarja 2017, na avtoričini spletni strani Moj B®log pod naslovom Prenova stanovanja in dva telebana. Tekst na Fokuspokusu je editiran. Objavljeno v dogovoru z avtorico bloga.

V resnici ne vem, koliko stanejo. Najbrž so desetkrat dražji od sotolov iz Ikee, ki sva se jim pred vstopom v trgovino oba posmehovala in se držala za trebuh: ”Hahaha, stol iz Ikee za v novo stanovanje? Kaj takega! To pa že ne!”

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na suport@fokuspokus.si
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE