Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana: v treh dneh za cel teden mode

22.10.2016 / 06:08 2 komentarja
Poleg modnih revij od sobote do ponedeljka tudi razstave, performans, projekcije, okrogla miza, pester družabni program…
NAROČI SE PRIJAVI SE

Danes se začenja Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana, tridnevni teden mode. Med 22. in 24. oktobrom prinaša MBFWLJ v Cankarjev dom modne in programske novosti, inovativne načine predstavitev modnih blagovnih znamk ter oblikovalcev in pri tem uporablja najnovejše tehnološke rešitve.

Tako si boste na Facebook strani MBFWLJ lahko ogledali live prenose modnih revij v 360-stopinjski tehniki, ki jo poganja tehnologija 505VR by Izstop. Ustvarjalna ekipa napoveduje izbor avantgardnih, progresivnih in klasičnih modnih oblikovalcev oz. blagovnih znamk.

Predstavili se bodo Mêhlê, Nataša Peršuh, D’Alpaos (nedelja ob 20:00), Akultura, Dajana Ljubičič, Sofia Nogard (nedelja ob 21:00), Tanja Zorn, Vlada Savić, IvanMan (ponedeljek ob 19:00), Susnyara, Cliché, Sens (ponedeljek ob 21:00).

Poleg modnih revij bodo od sobote do ponedeljka na sporedu tudi fotografska razstava, modni performans, video projekcije, okrogla miza ter pester spremljevalni in družabni program.

Boštjan Mljač in Mija Curk bosta na Mercedes-Benz Fashion Weeku Ljubljana predstavila svoje kreacije pod blagovno znamko Sofia Nogard v nedeljo ob 21:00.

Gattinoni

Mednarodna zvezda tokratne otvoritve bo otvoritveni modni performans hiše Gattinoni (sobota ob 21:00), ki jo je leta 1946 ustanovila Fernanda Gattinoni.

Aljoša Bagola, izvršni kreativni direktor agencije Pristop, bo vodil okroglo mizo (ponedeljek ob 19:30) z naslovom Modni film v oglaševanju z Branimirjem Brkljačem iz Terre Panonice, ex-Studio Moderna, in Davorjem Bruketo, kreativnim direktorjem pri Bruketa & Žinić OM iz Zagreba.

Multibrand designer store Wolfova 5 v spremljevalnem programu predstavlja nadarjeno študentko oblikovanja Izadoro Verlič in njeno kolekcijo Stranger to Stranger.

Z leve: Dajana Ljubičič (sobota ob 21:00), Nina Šušnjara/Susnyara (ponedeljek ob 21:00), Mêhlê (sobota ob 19:00), Tanja Zorn Grželj (ponedeljek ob 19:00).

Modne revije: nedelja

 • Mêhlê. — Slovenski oblikovalski tandem s sedežem v Londonu se ponaša z dovršeno estetiko tradicionalne krojaške izdelave ter uporabo tehnično inovativnih materialov. Maja Mehle in Miha Fabio Kalan puščata močan pečat tako na slovenskih kot tudi na tujih tleh.
 • Nataša Peršuh. — Ena najvidnejših modnih ustvarjalk pri nas. Podiplomski študij na Institut français de la mode, sodi med najvidnejše ustvarjalce slovenskega modnega oblikovanja. Večna raziskovalka črnine in njenih odtenkov. Navdihujejo jo vsakdanjost, gibanje, funkcionalnost v kombinaciji z visoko modo in nizkoserijsko unikatnostjo.
 • D’Alpaos. — Italijanska znamka unisex mode. Kolekcije ne temeljijo na trendih, temveč na lastni domišljiji. Okolju prijaznih materialov, ki se prepletajo z japonskim in nordijskim pogledom na italijansko modo.
 • Akultura. — Alenka Globočnik Fabjan v kolekcijah išče drugačne, a še vedno nosljive rešitve s pridihom avantgardnosti. Ob kontrastnih materialih je blagovna znamka prepoznana po asimetričnih in čistih linijah. Ideja znamke je, da je oblačenje kultura.
 • Dajana Ljubičić. — Dizajn je zanjo sinonim za konceptualne rešitve. Sama je ena tistih oblikovalk, ki se ne pusti omejevati formi. Njene kolekcije reflektirajo svobodno, samozavestno in dinamično žensko s karakterjem, inspiracijo za delo pa črpa iz emocij in mnogih ostalih faktorjev.
 • Sofia Nogard. — Koncept Boštjana Mljača in Mije Curk je “brezčasna arhaičnost”. Slovensko kulturo in tradicijo reinterpretirata z novimi materiali, oblikami, barvnimi kombinacijami, kroji. Mešanica ulične ter visoke mode. Na MBLJFW bosta predstavila kolekcijo Sobotno jutro.

Z leve: Nataša Peršuh (nedelja ob 19:00), Alenka Globočnik Fabjan/Akultura (nedelja ob 21:00), Vlada Savić (ponedeljek ob 19:00), Ivan Manđukić/IvanMan (ponedeljek ob 19:00).

Modna revija: ponedeljek

 • Tanja Zorn. — Tanja Zorn Grželj je ustvarjala že med študijem, lastno blagovno znamko pa vodi že od več kot 20 let. Intuitivna oblikovalka, ki pri določanju strukture kolekcije in funkcionalnih detajlov postavlja racionalizem na prvo mesto. Verjame v lepoto nepopolnega. Na MBFWLJ se bo predstavila s kolekcijo Night.
 • Vlada Savić. — Beograjski minimalizem ostrih linij, živih barv in ženstvenih materialov. Svoje kreacije je predstavljal kot mladi oblikovalec na milanskem in londonskem fashion weeku, večkrat tudi na beograjskem. Od leta 2013 pod lastno blagovno znamko.
 • IvanMan. — Blagovno znamko je v Berlinu ustanovil oblikovalec Ivan Mandžukić. Njegov cilj je ustvarjanje kombinacije klasičnih in avantgardnih oblačil za moške. Modo vidi kot družbeni pojav, ki ga analizira z dekonstrukcijo.
 • Susnyara. — Nina Šušnjara se že vrsto let pojavlja na slovenski modni sceni. Medsebojno delovanje urbanega okolja in narave. Njen navdih so 70. leta, čas rock zvezd in preprostih ljudi. Nič ni nemogoče. Nova kolekcija govori o ženski. Popolna po svoje. Odločna, a ne trmasta. Zapeljiva, a ne vulgarna. Sproščena, a ne podivjana.
 • Cliché. — Od 1991. Poleg kakovostnih materialov, individualnosti in močnih konceptualnih oblik je ime Jelene Pirkmajer tudi sinonim za ozaveščanje o okoljsko zavedni modi. Tokrat bo predstavila kolekcijo oblačil iz pametnih materialov v kombinaciji s tradicionalno svilo in viskozo.
 • Sens. — Od 1994. Oblikovalka Zlata Zavašnik črpa navdih v vzorcih novih tkanin in v novi kolekciji razmišlja o zapovedih oblačenja in pravilih, ki mnoge moške omejujejo. Sens jih pelje iz varne črnine k veselju do barv in vzorcev.

Jelena Pirkmajer bo svoje kreacije pod blagovno znamko Cliché predstavila na MBFWLJ v ponedelek ob 21:00.

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na suport@fokuspokus.si
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE