Alenka Gotar je dobila otroka, 10.000 begunskih pa je v EU izginilo

10.5.2016 / 06:08 1 komentar
Ne vemo, koliko jih je res izginilo. Ne vemo, kje so. Ne vemo, kaj se z njimi dogaja. Ne vemo nič in govorimo neumnosti.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Slovenija: “O svojih seksualnih dogodivščinah in nasploh o življenju pa bi rada izdala knjigo. ‘Če je lahko knjigo o zlati kletki izdala ona, zakaj je ne bi še jaz,’ se je navezala na biografijo Urške Čepin in njene zlate kletke.”

London: London je dobil prvega župana, ki je musliman in laburist. Ime mu je Sadiq Khan in je pakistanskega porekla. Konservativci sumijo, da je povezan z ekstremisti. Indici so v resnem okolju premalo za resne obtožbe, potrebni so dokazi. V Sloveniji pa je dovolj že to, kar ljudje govorijo, pa mnogi že verjamejo.

Gospod Khan je rekel, da bo župan vseh Londončanov, kar ne bo tako težko, saj je dobil lepo večino, večjo kot Boris Johnson, ki se bo zdaj lahko posvetil odhodu Velike Britanije iz EU in kolesarjenju po jadranskih otokih.

Slovenija: “Saša je zagrabila tematiko in Mirelo povprašala, kako odprta je glede tega, da bi bila z žensko. Mirela ji je razložila, da se je prvič v življenju poljubila z žensko, ko se je med plesom zbližala z izseljeno Alenko.”

Od Brennerja do Pekinga (via Varšava)

Italija/Avstrija: na stotine pripadnikov Črnega bloka in anarhistov iz različnih držav in se je 7. maja zbralo na meji med obema državama, da bi protestirali proti mejam in nameri avstrijske vlade, da postavi ograjo in omeji prehod beguncem. Protestniki so vzklikali “Dol z mejo!”, “Zaprite mejo fašizmu!”, “Uničimo ovire!” Med protestniki in varnostnimi silami na Brennerju so bili tudi ranjeni.

Do 18:45 ni o tem poročal noben slovenski medij. Potem je čast rešil MMC

Slovenija: “Rekla sem si, da pred kamerami ne bom seksala in ne bom jokala. In to slednje sem prelomila, obljube glede seksa pa ne bom.”

Atlanta: ZDA se ne bodo predale, če bi Rusija recimo napadla Varšavo z atomskim orožjem, je izjavil nekdanji vrhovni poveljnik Nata za Evropo, upokojeni general Wesley Clark. Strah držav, ki jih je Stalin nekoč nasilno priključil Vzhodnemu bloku, je resničen. Toda nihče ne more z zanesljivostjo trditi, da je tudi upravičen.

Če bi baltske države, Poljska, Češka, Slovaška in Madžarska ter manj glasni Bolgarija in Romunija med 2. svetovno vojno organizirale močan partizanski odpor proti nacistom in domačim kolaborantom, bi bile ob koncu vojne in po njej veliko težje plen “osvobodilne” Sovjetske zveze.

Poljski zunanji minister Witold Waszczykowski je izjavil, da so Ruske grožnje realne, saj lahko uničijo države. NATO dobiva nov raison d’être s kopičenjem orožja in vojaških škornjev na eni in na drugi strani. To je zelo nevarno, kajti zunanja politika ZDA je že desetletja vse kaj drugega kot podpora demokraciji. Doktrina “uniči, počisti in pusti, kar bo ostalo” se ni obnesla ne v Iraku, ne v Afganistanu, ne v Libiji, ne v Siriji.

Kitajska, novi veliki svetovni igralec, je medtem, ko je Slovenka razlagala, da ne bo seksala, je pa jokala, uspešno izvedla poskusno izstrelitev nosilne rakete dolgega dosega. Ta bo lahko opremljena z atomsko glavo in bo dosegla London.

Zakaj London? Zato, ker ima muslimanskega župana? Ali zato, ker bo preveč orožja na zahodni ruski meji? Moskva in Peking sta že pred leti sklenila sporazum o sodelovanju na področju obrambe in varnosti na najvišjem nivoju. Tudi Indija in Rusija. Pa Indija in Kitajska. Več orožja na eni strani zahteva več orožja na drugi. Detonator je običajno nekaj banalnega.

Državljanska cena: 0€

Slovenija: Ko je konec predlanskega septembra odjeknila novica, da je na bojišče v Sirijo odšlo tudi nekaj slovenskih državljanov, se je omenjalo tudi ime Roka Žavbija, ki je potrdil, da je odšel na območje spopadov Bližnjega vzhoda, a zanikal, da bi ga k temu gnale teroristične težnje ali povezava s skrajneži Islamske države.

Bruselj: Trije kemični in farmacevtski giganti tožijo Komisijo in članice zaradi prepovedi uporabe pesticidov neonikotinidov za katere je dokazano, da ubijajo čebele oz. žuželke opraševalke. Te tri firme so: Bayer, BASF in Syngenta.

Ali morda kdo v ozadju uničenja čebel sluti še četrtega igralca z gensko spremenjenimi semeni, ki ne potrebujejo opraševanja? Ali smemo zahtevati od slovenske politike in poslancev v Evropskem parlamentu, da pogumno nasprotujejo vrnitvi prepovedanih pesticidov na trg? Želim si tudi, da bi vse parlamentarne stranke podprle pobudo SD, naj pogajanja o trgovinskih sporazumih postanejo javna in dostopna presoji prebivalcev EU. V tajnosti potekajo pogajanja o orožju in se dogovarjajo o načrtih za teroristične akcije. Ob trgovinskih sporazumih pa bi nas radi prepričali, da je tajnost v naše dobro.

Zdaj smo dobili svojo državljansko ceno: 0€.

Saj so samo otroci…

Slovenija: Alenka Gotar je “postala […] mamica prelepemu fantku (3590 g, 52 cm), za katerega še vedno ne morem verjeti, da je moj, samo moj. Ne znam opisati, kaj čutim, ker ni besed, ki bi lahko opisale to ljubezen.”

Evropska unija: Po nezanesljivih podatkih je v zadnjih dveh letih po prihodu na ozemlje EU izginilo 10.000 otrok, od tega polovica v Italiji. Gospod Brian Donald iz Europola pomirjujoče pravi, da ocena števila ni nerazumna, vendar da niso bili vsi zlorabljeni in da jih je bilo veliko spet združenih z njihovimi družinami.

Malo pomislimo.

Ne vemo, koliko jih je v resnici izginilo. Ne vemo, kje so. Ne vemo, kaj se z njimi dogaja. Ne vemo nič in govorimo neumnosti. Celo v kolikor toliko urejeni Švedski je v enem mesecu iz njihovega centra v Trelleborgu izginilo tisoč otrok. Čas: en mesec. Število: tisoč (en bataljon).

Kaj bi se zgodilo s polkovnikom, ki bi mu izginil bataljon? Kaj bi rekli, če bi izginili vsi prebivalci Postojne, Logatca, Vrhnike ali Kočevja, ki jih je okoli 10.000? Ampak saj so samo otroci! Bodo že nekako, otroci so trpežni… Je kdo vprašal 10.000 mater in jih prosil, naj opišejo “to ljubezen” do otrok, ki so bili “samo njihovi”?

Naj bo vojna

Potem so rekli: naj bo vojna. To je dobro za naš dobiček. Vojna obrača velike denarje. Mir prinaša dobiček šele na dolgi rok, nas uči zgodovina. Mir si deli veliko ljudi, večina, medtem ko si vojne dobičke deli samo odstotek. Zato je dobiček na osebo oz. korporacijo večji.

Upokojenec Wesley Clark je pozabil na študije in doktrine morebitnega atomskega spopada. Veliko večja možnost je, da pridejo do atomskega orožja ekstremisti, kot pa da ga ena velesila sproži proti drugi.

Politika vzajemnega strahu je tista, ki varuje mir. Ne varuje ga atomsko orožje. Recimo talibani: ZDA in zavezniki so jih najprej ustvarili v afganistanski vojni proti Sovjetom, potem pa so se proti njim bojevali — in nazadnje zapustili deželo brez končne rešitve. Zaradi strahu pred napadom iz Indije so Pakistanci orožje shranili na zahodu. Obrambni proračun Pakistana je odvisen od ameriških milijard.

Kdor da denar, ta tudi narekuje…

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na suport@fokuspokus.si
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE