Spoštovani, ste za en kurc kandidat za službo. Hvala vseeno in nasvidenje.

15.4.2016 / 06:08 1 komentar
Vodenje te ne zanima? Iščeš službo, ker pač rabiš keš? Telefonske ankete niso tvoja ambicija? Ne boš prišel prav daleč.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Prijaviš se na razpis za delovno mesto. Izpolnjuješ vse pogoje. Imaš izkušnje in znanje. Občutek po razgovoru je dober.

Ampak potem ne vem, kaj bolj sovražim: da sploh ne odgovorijo ali da te zavrnejo. Če odgovora ni, pač nekaj časa še upaš, potem pa pozabiš. Upanje umira zadnje.

Če odgovorijo, pa je reakcija odvisna od tega, kakšen je odgovor. Še najbolj iskren bi bil kratek dopis: “Bil si za en kurc, hvala, adijo.” Ali pa: “Niti malo mi nisi simpatičen.” Ali pa: “Bojim se te, ker si bolj nadarjen/izobražen/izkušen od mene.” Ne pa tiste dolge nebuloze o tem, da si se na nekaterih področjih izkazal, ampak da žal nisi bil najmočnejši kandidat.

Nikoli ne povejo konkretno, na katerih področjih si se izkazal, ker je dopis generičen, namenjen vsem in nikomur. Za njih si samo številka. Redko se zgodi, da je pismo naslovljeno nate z imenom, ponavadi si “kandidat” ali pa “spoštovani”.

17.894.582.699 prošenj

Najbolj odurni so tisti samohvalni odklonilni eseji, v katerih se firma najprej pohvali s svojo zgodovino in uspehih na trgu, nato s tem, koliko ljudi hoče delati zanje — “Dobili smo 17.894.582.699 prošenj.” —, nato pa tvoj ego zabijejo v kanalizacijo z dejstvom, da med vsemi temi ti seveda nisi bil prav nič posebnega: “Žal ste bili tokrat neuspešni.” Ali še huje: “Kar nekaj kandidatov se je izkazalo bolj kot vi, zato smo jih povabili v naslednji krog.”

Najbolj hinavsko je nadaljevanje v stilu: “Želimo vam super kariero v prihodnosti, čeprav mislimo, da ste nesposobni.”.

Najbolj zavajajoče pa je obvestilo, da bodo tvoje podatke shranili, če bi jim kdaj kasneje prišli prav. Le zakaj bi bil čez nekaj mesecev dovolj dober, če zdaj nisi?! Bodo nenadoma spustili kriterije? Se bo zamenjal vodja? Malo verjetno.

CV brez pravopisnih napak

Kar pa je najbolj smešno: včasih je treba skozi sto in en krog — pisna prijava, telefonski razgovor, razgovor v živo (prvi krog), razgovor v živo (drugi krog), skupinski preizkus itd. itd. itd. — za popolnoma nezahtevno delovno mesto, ki ga trenutno zasedajo ljudje, za katere se sprašuješ, kako jim uspelo napisati CV brez pravopisnih napak. Stik z njimi v živo ti da misliti, ali so res tako briljantni v komunikaciji, organizaciji, samomotivaciji in drugem bulšitu, ki ga moraš navesti v prijavi.

Te klišeje stresamo vsi. Tako da res ne vem, kako na podlagi takšnih ohlapnih orisov osebnosti kadrovski bogovi sploh lahko nekoga spustijo v ožji krog.

Prednosti in slabosti?

Včasih se vam nasmehne sreča in vas povabijo na razgovor. Toda trpljenja tu še ni konec. Človek bi mislil, da je tako delodajalcu kot deloprosilcu v interesu, da najdeta skupne točke, ki omogočajo super delovne pogoje. Ampak na razgovorih se pogosto zdi, da iščejo samo luknje v tvojem sistemu, ki je že tako ali tako preluknjan od številnih zavrnitev…

Najbolj mučno vprašanje št. 1: “Naštejte svoje prednosti in slabosti.”

Nekaj odlik sem že omenila — motivacija, bla-bla-bla —, slabosti pa tako ali tako nočejo slišat. Vsaj res pomembnih ne. Me zanima, komu bi dali službo, če bi priznal, da včasih že v četrtek misli, da je petek, in ima potem cel zadnji delovni dan mačka in lahko samo še kuha kavo. Ali da ima cel kup majhnih, na prvi pogled nevidnih obsesivno-kompulzivnih motenj, ki motijo normalen delovnik. Ali da v eni uri stokrat pomisli na seks. Da nima nikakršnega strahu pred avtoriteto. Itd.

Hočemo happy end

Kar hočejo slišat, je banalna in solzava zgodbica o mini problemčku, ki jo nekako spremeniš v komedijo s happy endom, v stilu: “Nisem najbolj tehničen tip. Nekoč sem hotel fotokopirat pol knjige, ampak sem nekaj narobe naštimal in sem kopiral samo prvo stran. Stokrat. Potem sem poklical na pomoč sodelavca, ki me je naučil, kako fotokopirat vsako stran posebej in samo po enkrat. Od takrat to znam za vse večne čase.”

Oh, kako ganljivo. 

Najbolj mučno vprašanje št. 2: “Kje se vidite čez pet let?”

Dvorezen meč. Seveda ciljajo na to, ali si zagnan in ali se želiš izpopolnjevati in napredovati. Ampak logično, da vsaka nova pridobitev firme pač ne more v nekaj mesecih postati menedžer. Ker potem ne bi bilo nikogar, ki bi izvajal manj vzvišena dela.

In če slučajno napreduješ, je tudi stopnic enkrat konec. Vsak ne more biti šef, pa če si še tako želi, ker ni prostora. (Razen če se firma tako razširi, da odprejo sto novih podružnic in vse potrebujejo menedžerje.)

In če priznaš, da te vodenje ekipe ne zanima — ali da si se prijavil samo zato, ker pač rabiš keš, ne pa zato, ker bi bilo telefonsko anketiranje tvoja neizpolnjena želja iz otroštva — in da bo čisto okej, če sploh dobiš službo in ostaneš na istem delovnem mestu, ne boš prišel prav daleč.

Fake it till you make it. Ali kako že?

FOKUSPOKUS

Naročite se za 1 leto € 20,99


Z nakupom naročnine boste odklenili dostop do vseh vsebin za 12 mesecev od dneva sklenitve naročnine.


Naročilo poteka v Večerovi spletni trgovini.

Vstopite v trgovino...


Za pomoč in vprašanja nam pišite na suport@fokuspokus.si
Vam je potekla naročnina? Samo 20,99€ za 12 mesecev. NAROČI SE